Ciklična pomračenja svijesti

...

"IKRE BISMI RABBIKE...!"

“Mir!” rekoše;
- “Mir!”- odgovori on... (Kur'an - Hud, 69)

"Ali, kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobijediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svijet više nije skučen ni pun prijetnji
***
Tada mi padala na um čudna, obeshrabrujuća misao da je u teškom položaju čovjek koji je duhovno razvijeniji od drugih, ukoliko ga ne štiti položaj, i strah koji taj položaj daje. Postaje usamljenik: njegova su mjerila drugačija, i nikome ne koriste a njega izdvajaju"Ja sam od onih.
Hvala

HoneeyBee Djeca u vremenu :
45311"Piši mi na zelenu adresu ljeta...".

..ja ću čitati

23.08.2017.

...

Sretni ste vi koji ste se udali, oženili, skrasili, našli prijatelje, naravili prve korake, našli i oživjeli ljubav prije ere interneta. Sretni su oni koji su našli ljubav prije ere interneta. Više i ne živimo od društvenih mreža. Kakav je život u četri zida sa svijetom na dlanu? Taj svijet je...Taj svijet nije svijet. Bolje je i ljepše vidjeti se jednom sedmično s nekim, na klupi, u parku uz komadić čokolade što ga dijelite. Smijati se i zezati se šest sati s tom osobom, stvarati sam svoj svijet i planet. Nego 24 sata dnevno, 7 dana sedmično "poznavati" stotine ljudi preko interneta i hava na polju da te vidi samo u nužnim situacijama. Generacijo, gotovi smo. Generacije, gotovi smo.

Reading is like love.
There's no way back.